tisdag 10 november 2009

Äntligen dags!


Endelig har den store dagen kommet og det er dags for kollasjonering av fantasyoperaen Trollguld – og for meg å starte denne bloggen. Kollasjonering er når et teaterstykke, i dette fall Trollguld, presenteres for de som er medvirkende i oppsettingen. Alle som jobber på Malmö Opera får nå ta del av og vite mer om selve forestillingen. I Balettsalen på Malmö Opera er det samlet en god gjeng mennesker. Alle er nyfikne og interessert i å höre mer inngående om Trollguld.


Trollgulds produsent, Ingrid Fransson, starter kollasjoneringen med å önske alle velkommen. Deretter introduserer hun publiken for de som medvirker i Trollguld - alt fra det kunstnerlige team, solister til Malmö Operakör og de som jobber bak scenen. Ordet går så videre til Carolina Lindau og Fredrik Hammar, som jobber på Malmö Operas markedsavdeling med publikutvikling og markedsföring. De forklarer kort hvilke aktiviteter som er i gang, og hvilke som vil komme i gang tiden frem til premiär. Blandt annet arrangerer Malmö Opera en skattejakt for barn og det skal holdes ulike Temakvelder i forbindelse med Trollguld.


Forestillingens regissör, Maria Sundqvist, forteller oss om Trollgulds bakgrunn og tävlingen Opera Aperta, som i bunn og grunn var det som satte i gang ideen og arbeidet kring verket. Maria introduserer oss deretter for forestillingen, hvor vi får smakprov på flere kunstneriske aspekter av Trollguld. Ikke bare verket, men scenografi og kostyme også.


Scenograf Eva Sommerstad Holten beskriver kort tankene og ideene hennes kring Trollgulds scenografi. Hun påpeker at ettersom dette er et stykke for barn kommer det til å finnes en hel del teatertrolleri på scenen. Det kommer til å snurre, uttrykker Eva med et leende om munnen.


Malmö Operas kostymedesigner, Leif Persson, prater deretter om kostymene som skal anvendes i forestillingen. Vi får se skisser av ulike design - og bilder av de ting som har inspirert Leif i sitt arbeid.



Etter introduksjonen får alle gå å ta en närmere titt på scenemodellen som er laget til Trollguld. Selv synes jeg det er fascinerende å se denne lille modellen og samtidig tenke at dette faktisk skal bygges og settes opp på Malmö Operas store scene.




Når kollasjoneringen er ferdig kan forberedelsene og repeteringen inför Trollguld starte. Dermed er produksjonsprosessen i full gang!

2 kommentarer:

  1. Dette ser uhyre spennende ut.
    Den lille scene modelen så jo
    helt magisk ut.

    SvaraRadera
  2. Det blir kul å se når den lille scenemodellen settes opp i et enda större format!

    SvaraRadera