onsdag 11 november 2009

Sang- og dansrep på Malmö Opera

Under forestillingen Trollguld kommer over 80 barn og unge til å bidra på scenen med alt fra skuespill og akrobatikk til sang og dans. Barna som medvirker er fra Heleneholmskolan, Kulturskolan, Drömmarnas Hus og selvsagt Malmö Operas egne barnekör.


I ettermiddag har jeg värt så heldig å få ta en smugtitt når Malmö Operas barnekör repeterer sang og dans inför forestillingen. Ettermiddagens repetisjoner starter med at barna synger igjennom noen av sangene til Trollguld. Sopraner og alter deles inn rundt pianoet og på et blunk er balettsalen fult med vakre barneröster.


De ulike röstlägene, sopraner og alter, över også hver for seg. Sopranene setter seg ned på gulvet, mens altene synger. Etterhvert byttes det og altene setter seg ned slik at sopranene får mulighet til å öve sine sangröster.


Etter en halvtime sangrepetisjon er det dags å starte inövning av dansen som skal fremföres tillsammans med sangen. Alle barna samles på gulvet i balettsalen og starter repeteringen.


Når dansestegene begynner å sitte skal dans og sang öves inn tillsammans. Jeg imponeres over hvordan barna klarer å huske alt fra dansesteg til sangtekst på en og samme gang.

2 kommentarer: