måndag 9 november 2009

Et verk er ikke klart för det er mottatt

I desember 2006 utlyste Malmö Opera og Operaverkstan en tonsättartävling kalt Opera Aperta og ett år etter ble vinnerne presentert. Under våren startet Operaverkstan et samarbeid med vinnerne av Opera Aperta, Mathias Lissmyr og Henrik Lagercrantz. Samarbeidet gikk ut på en bestilling av et nytt verk. Verket er blitt til familieforestillingen og fantasyoperaen Trollguld, som både vender seg til barn og har over 80 barn med på scenen. Selve historien er basert på et gammelt sägn om Magelstenen och Trolle Ljungy horn och pipa. Trollguld starter slik:

”Den föräldralöse Simon har vuxit upp i slottet. Han är klumpig och passar inte in. Under förberedelserna till en fest slår Simon sönder en bägare och blir utkörd av slottsfrun Elvira. Han hamnar hos trollen som håller fest under en sten i skogen. Simon blir inbjuden att delta, men en röst varnar honom. Han springer därifrån med trollens bägare i handen…”

I morgen er det kollasjonering på Malmö Opera for forestillingen Trollguld. Her vil jeg delta, for siden å gi dere et smakprov på hva en kollasjonering er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar