lördag 19 december 2009

Den store dagen

Jeg våkner med kriblinger i magen og spenning i kroppen denne morgenen. Skulle nesten tro julaften var her, bare 5 dager for tidlig. Men nei, det er ikke julaften. I dag hender noe helt annet, det er premiärdagen for Trollguld!!
I 6 veckor har jeg fulgt den spennende produktionsprosessen til Trollguld. Folk har åpnet dörene for meg og med stor glede vist sine fantastiske arbeidsplasser på Malmö Opera. Det kunstnerlige teamet har med vennlighet latt meg väre tilstede mens de har arbeidet med sine deler inför Trollguld. Tusen takk alle sammen for at jeg har fått mulighet til å følge alle disse bitene av hvordan en forestilling faktisk blir til. Det har blitt til en uforglemmelig opplevelse for meg.

Om ikke så lenge begir jeg meg opp til Malmö Opera. En time för forestillingen starter skal det väre show utenfor Operaen med flammekastere og akrobatikk. Jeg gleder meg som aldri før. Nå har den store dagen endelig kommet!

8 kommentarer:

 1. Det er og blir en gledens dag(",

  SvaraRadera
 2. Nu är den över och vi kan vara väldigt nöjda!!
  Lars/ Zack

  SvaraRadera
 3. maria, regissör20 december 2009 10:13

  Tack, Hedda, för dina fina rapporter om vårt arbete fram till premiär! Nu går processen in i en ny fas då artisterna, orkestern och alla bakom scenen själva äger föreställningen och också ansvarar för dess utveckling.
  Kalle (ljus) och jag talade igår om den märkliga känslan att inte riktigt ha någon funktion längre.Att lämna.Bli lite ensam. Jag brukar låtsas att jag är Humphrey Bogart som fäller upp rockkragen och försvinner i natten på den våta asfalten för att kanske hitta ett nytt fall.

  SvaraRadera
 4. Nu tar Zack över!!Hahah....

  Allvarligt talat så förstår jag att det måste vara en märklig känsla Maria.
  Vad det gäller denna produktion är det extra viktigt med ett vakande öga under föreställningsperioden då det är så mycket folk på scen.
  Men det är regiassistentens uppgift.

  Själv står jag på scenen idag igen....

  SvaraRadera
 5. Forestillingen ble, som forventet, helt fantastisk! For en spennende opplevelse jeg har hatt gjennom å følge alles arbeid. Tusen, tusen takk skal dere ha :)

  SvaraRadera
 6. Tack själv Hedda!!
  Ha nu en god jul!
  Zack/Lars

  SvaraRadera
 7. Hej, Tack allihopa för en fantastisk föreställning. Jag gick dit för att se min systerdotter sjunga solo för första gången på operan. Stort ögonblick och blev glatt överraskad över en så bra sammansatt produktion. BRA JOBB ALLIHOPA!

  SvaraRadera
 8. ÄLSKAR Trollguld<3<3<3<3<3För jag va med i den:P

  SvaraRadera