tisdag 15 december 2009

Pressmöte


Et antall journalister har fylt konferenserummet Lilla Bellini, som ligger i nedre delen av Malmö Operas foajé. Et lite bord står klart med kaffe og drikke til dem som måtte önske. Det er satt frem et antall stoler i rummet. Lengst frem står en rekke med stoler hvor det kunstnerlige teamet skal sitte - ansiktene rettet mot journalistene. Videokameraer rigges opp og fotoapperatene gjöres klar for dagens pressmöte. Det kunstnerlige team ankommer Lilla Bellini. Solistene har sminke og peruker på, noen har også kostymene på seg. Pressmöte kan dermed starte.


Pressansvarlig, Catarina Ek, önsker alle hjertelig velkommen og begynner å presentere det kunstnerlige teamet for oss. Deretter lemner hun ordet over til regissör Maria Sundqvist. Maria er også kunstnerlig leder for Operaverkstan, som står bak produksjonen Trollguld. Maria forteller kort om bakgrunnen og hvor kul, rolig for ikke å glemme skoj det har värt å arbeide med Trollguld. Hun refererer til et barn som en gang sa fölgende; teater er som en lek. En lek som man visar upp. Jeg synes selv sitatet er med på å beskrive hele Operaverkstan sitt arbeid. Å blande barn og voksne på scenen blir som en lek, med et fantastisk resultat - nemlig Trollguld. Mathias kommer til ordet og forteller om konkurransen Opera aperta som förte til at Trollguld ble til Trollguld. Musikken i Trollguld betegner han som en blanding mellom opera og musikal. Filmer som Harry Potter og Sagan om ringen har värt en inspirasjon under arbeidet med verket.


Pressemöte avsluttes med mingel. Nå får journalistene mulighet til å intervjue personene som er involvert i Trollguld. Flere blir tatt til siden, for på tomandshånd å prate videre om Trollguld og sin egen rolle i forestillingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar